Eten en drinken

Alles wat je kind tijdens een schooldag eet en drinkt, wordt door jou van thuis mee gegeven. BS GoBiLijn voorziet niet in (warme) maaltijden.

Gezonde voeding ondersteunt het leervermogen van kinderen. Daarom moedigen we je graag aan om te voorzien in gezonde tussendoortjes (bv. fruit, groenten-knabbels, noten, yoghurt, ...), een voedzaam lunchpakket in een brooddoos (bv. bruin brood met gezond beleg) en water als dorstlesser.

Frisdrank, snoep en kauwgom, chips en chocolade-knabbels laten we thuis.

Kinderen eten hun lunchpakket 's middags in de klas op onder toezicht van de leerkrachten.

We vermijden zoveel als mogelijk afval. Een hervulbare brooddoos en drinkbus is fijn. Het milieu verdient immers ook onze zorg.

Komt er toch een wegwerpverpakking mee naar school, dan leren we kinderen correct sorteren.


WOENSDAG = FRUITDAG

BS GoBiLijn doet mee aan het project 'oog voor lekkers' dat (financieel) gesteund wordt door de Vlaamse overheid en de Europese unie.

Vanaf oktober krijgt je kind dan 20 schoolweken lang een stuk fruit op school, telkens tijdens de woensdagvoormiddagspeeltijd.

Aan ouders vragen we hiervoor éénmaal per schooljaar een bijdrage van €3 per kind.

VERJAARDAGEN

Wanneer je kind jarig is, zetten we hem/haar zeker in de kijker.

Wil je er zelf een extra feestelijke schooldag van maken door te trakteren? Voorzie dan géén individuele geschenkjes voor klasgenoten.Een klas-cadeau (bv. een boek of spelletje) of een klassikale traktatie (bv. een cake) màg maar moet niet.

Neem graag tijdig contact op met de klasleerkracht(en) om afspraken te maken.