Eten en drinken

OP SCHOOL ETEN!

Kleuters en leerlingen kunnen hun lunchpakket op school opeten en dit onder toezicht van de klastitularissen.

Wij leren onze kinderen gezonde maaltijden gebruiken: brood, gezond beleg, gezonde tussendoortjes zoals yoghurt, koek, water uit een drinkbus, fruit. We vermijden frisdrank, snoepgoed, kauwgom, chips en chocolade.

We houden van een afvalvrije speelplaats. Volledig afvalvrij lukt echter niet, maar we zorgen dat het juiste afval op de juiste plaats komt, we leren onze kleuters en leerlingen van in het begin afval sorteren.


WOENSDAG = FRUITDAG

We doen mee aan het project 'oog voor fruit' dat gesteund wordt door het ministerie van landbouw. Zij betalen 1/ 3 deel van de kost, de school betaalt eveneens 1/ 3. Aan de ouders vragen we eenmalig € 3 om eveneens bij te dragen aan dit mooie project. Op woensdag krijgt elk kind dan een stuk fruit op school.

Uiteraard kan elk kind ook een stuk fruit van thuis uit mee krijgen.

VERJAARDAGEN

Een kind trakteert graag wanneer het jarig is, het wordt die dag zeker in de kijker gezet!

Wanneer je kind jarig is vragen we als je graag wil trakteren voor een klasgeschenk cadeau te doen: een leuk boek voor in de boekenhoek of om voor te lezen door de juf/ meester, een gezelschapspel voor in de speelhoek, een bal voor speelplaatsplezier,... . Het kan allemaal! De kleuters of leerlingen met hun juf/ meester zijn je hier erg dankbaar voor.